Hoofdpagina » Winkel » Kussens »

Euro24.95

Kapok&Tree Soft

Evie Kapok

 

Kapok Kussen

 

60 X 70 cm

 

50% Kapok

 

50% Holle vezel

 

Steeds op zoek naar dat ene koude plekje op je kussen om je hoofd neer te leggen? Dit Kapok kussen zou zomaar eens uitkomst kunnen bieden!

Kapok is een tropisch natuurproduct (van kapokbomen) en heeft een verkoelende werking, waardoor dit kussen uitermate geschikt is voor mensen die het snel te warm hebben. Ook geschikt voor mensen die veel transpireren; Kapok droogt snel en werkt goed isolerend.

 

·  Wat zijn de eigenschappen van kapok?

Kapok zijn kleine verzegelde buisjes vol lucht. Het is hypo-allergeen door een wasachtig laagje om de vezel waar mijt niet van houdt. Kapok is eco vriendelijk, vocht absorberend en sneldrogend. Het is veel lichter dan katoen en ademt en isoleert goed. Het materiaal biedt een stevige ondersteuning aan nek en hoofd. Het is reukloos en bestand tegen schimmels en bacteriën.

·  Wat zijn de wasvoorschriften voor een kapok?

Een kapok hoofdkussen kunt u niet wassen of chemisch laten reinigen. De natuurlijke waslaag om de vezel gaat dan kapot. De veerkracht kan ook afnemen door het te wassen en het materiaal gaat dan bovendien samenklonteren. Het beste is om een kapok hoofdkussen dagelijks te luchten in de buitenlucht. Daardoor trekt het vocht eruit en is het weer fris.

Maakt het voor het soort hoofdkussen uit of ik op mijn rug, zij of buik slaap?

Ja, een zijslaper heeft een hoger kussen nodig dan iemand die het liefst op de rug slaapt. Voor buikslapers is geen of een dun kussen met wat vulling de beste oplossing. Buikslapen met het gezicht naar de zijkant beknelt de nekwervels. Als u dan een te hoog hoofdkussen heeft, wordt dat nog verder versterkt en heeft u ’s morgens eerder nekklachten of hoofdpijn.

·  Waarom moet ik een hoofdkussen buiten luchten?

Een mens verliest per nacht ongeveer een halve liter vocht. Veel daarvan verliest u via het hoofd en dat komt dus in uw hoofdkussen terecht. Het is dan ook belangrijk om het kussen te luchten zodat het vocht kan verdampen en in de buitenlucht op kan gaan. Als het vocht uit het kussen is getrokken, is de vulling weer veerkrachtiger en bovendien minder klam.

Beoordelingen
Fabrikanten
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Deel artikel
Delen via E-Mail
Delen op Facebook Delen op Twitter
Munteenheden
dreambeach.nl